There is no content defined yet for this container, please define DataBase\Stubs\TestData::getHowtoTitleBar

Praktijkgerichte cursussen

In de Edupp Academie staan praktijkgerichte cursussen die je geheel zelfstandig of met je collega's samen online kunt volgen. De cursussen zijn ontwikkeld door de experts van E-learning Wizard in samenwerking met vakspecialisten voor leerkrachten, intern begeleiders en schooldirecteuren. Je vindt in de cursussen onder andere video's, observatielijsten, stappenplannen en checklists. Elke cursus wordt afgerond met een eindtoets. Na het afronden van de cursus ontvang je een bewijs van deelname of certificaat met daarop het behaalde aantal registratieuren (RU) voor het Lerarenregister.

De democursus

Wil je eerst zien hoe het werkt voordat je zelf een cursus gaat volgen? Volg dan de democursus. Deze cursus geeft een goed beeld van de inhoud van de cursussen in de Edupp Academie. Log in en klik op de democursus. De cursus opent automatisch. 

Cursussen zoeken

Op de homepage van de Edupp Academie vind je de "Cursus Carrousel". Je ziet afbeeldingen van de cursussen. Als je daar op klikt krijg je meer informatie over de cursus. Met de pijlen kun je naar rechts en links scrollen en alle cursussen bekijken.

Je kunt ook zoeken in het cursusaanbod. Dat kan onder de Cursus Carrousel. Je kunt zoeken op:

  • Titel (zoek binnen de namen van de cursus, bijvoorbeeld op "feedback")
  • Competenties (bijvoorbeeld voor leerkrachten zijn de SBL competenties opgenomen)
  • Thema (dit zijn onderwerpen als samenwerkend leren en leiderschap)
  • Label (dit is een lijst met Vaardigheidsmeter (VHM) indicatoren voor instructiegedrag)

Je kunt op één of meerdere velden tegelijk zoeken. Vul in waar je naar zoekt, en klik op start zoeken. In de Cursus Carrousel verschijnen de cursussen die voldoen aan de opgegeven zoekeigenschappen. Klik op een cursus om de beschrijving te lezen.

Je kunt de cursus nu direct volgen of toevoegen aan je wensenlijst. Als je ingelogd bent kun je deze wensenlijst terugvinden in "Mijn Dossier". Binnen "Mijn Dossier" kun je ook zoeken naar cursussen.

Studeren wanneer jij dat wilt

De e-learningcursussen voor zelfstudie en teamstudie zijn ontwikkeld door de experts van E-learning Wizard in samenwerking met vakspecialisten. In de cursussen vind je bijvoorbeeld video's met praktijkvoorbeelden, checklists en stappenplannen, zodat je eenvoudig de link legt tussen theorie en praktijk. Je volgt de cursus wanneer het jou schikt, misschien vandaag een uurtje, en dan volgende week de rest. Overal waar je de beschikking hebt over internet zijn de cursussen toegankelijk, dus ook op je tablet bijvoorbeeld. De meeste cursussen voor leerkrachten hebben een studiebelasting van 4 uur.

Kennis delen

Je kunt de cursussen ook samen met je collega's volgen en op die manier kennis delen. In de meeste cursussen vind je bijvoorbeeld observatielijsten die je gebruikt bij het bekijken van de praktijkvideo's. Maar die kun je natuurlijk ook gebruiken om bij elkaar in de klas te kijken. En daarna met elkaar in gesprek te gaan over wat je hebt geobserveerd (collegiale feedback) en wat het team bij jou op school nou eigenlijk echt belangrijk vindt.

Jouw persoonlijke dossier

In het menu vind je Mijn dossier. Dit is jouw persoonlijke dossier. Je vindt hier de cursussen die je volgt en die je afgerond hebt. Je kunt cursussen zoeken en toevoegen aan je wensenlijst. Onder de knop advies vind je bijvoorbeeld cursussen die je worden aanbevolen door de school.

Certificaten

Rechtsonder vind je de cursussen die je hebt afgerond. Als je op de icoon klikt voor de naam van de cursus, dan opent een PDF met het deelnamebewijs of certificaat dat je behaald hebt. Het certificaat is naast een bewijs van deelname ook een bewijs dat de cursus met goed gevolg is afgerond. Het wordt voor je bewaard in "Mijn Dossier". Desgewenst kun je het certificaat ook zelf op je computer opslaan of printen. Je kunt dit certificaat ook gebruiken voor je registratie in RegisterLeraar.nl.

Nieuws

In het menu vind je de knop "Nieuws". Hier houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Edupp Academie. Nieuwe cursussen verschijnen automatisch in de Cursus Carrousel, maar bij nieuws vind je ook informatie over nieuwe cursussen.

Helpdesk

De cursussen in de Edupp Academie zijn ontwikkeld door de experts van E-learning Wizard in samenwerking met vakspecialisten. Als je vragen hebt over de cursussen kun je contact opnemen met E-learning Wizard. Je vindt de contactgegevens in het menu onder "Contact".

0.00.00